SD Worx neemt participatie in Assusoft

Antwerpen, 7 december 2015 – HR-dienstenverlener SD Worx heeft een minderheidsbelang van 14% genomen in Assusoft NV. Deze onafhankelijke softwareontwikkelaar faciliteert gegevensuitwisseling tussen loonberekeningssystemen van sociaal secretariaten en ERP-systemen enerzijds en databanken van verzekeraars of HR-leveranciers anderzijds. Door de participatie zullen beide bedrijven nog intenser samenwerken. Afgevaardigd bestuurder Christian Van Vossole blijft met 51% meerderheidsaandeelhouder van Assusoft. AG Insurance, in België marktleider in groepsverzekeringen, heeft 35% van de aandelen. Voor SD Worx zal Wim de Clercq zetelen in de raad van bestuur van Assusoft.

Efficiëntie en kwaliteit

Voor veel bedrijven is het maandelijks een hele klus om alle nodige informatie tijdig te verzamelen en correct te interpreteren, alvorens ze die bezorgen aan hun sociaal secretariaat: prestaties van werknemers, tijdsregistratie, onkosten, afwezigheden, premies, arbeidsongevallen, gegevens die veranderen,… Al die informatie moet juist verwerkt worden om tot een correcte loonbrief te komen. En uiteraard verwachten werknemers dat hun loon tijdig wordt uitbetaald. Dat zorgt voor de nodige tijdsdruk in een foutengevoelig proces.

Nadien moet dezelfde informatie ook aan andere leveranciers bezorgd worden. Daarbij moet rekening gehouden worden met regels, controles, aansluitvoorwaarden, bijkomende gegevens aanvullen, … De modulaire software van Assusoft laat toe om sneller en met meer kwaliteitscontrole die informatie tot bij de verzekeraars en anderen te krijgen. Door interfaces met deze externe partners uit te werken, wordt de informatie bij externe leveranciers vaak ook nog automatisch verwerkt.

Door de databases op een intelligente manier te koppelen, wint de werkgever veel tijd en kwaliteit. Er is bovendien geen dubbele codering van gegevens.

Groeistrategie

“Assusoft heeft een ruime en gediversifieerde klantenportefeuille opgebouwd, vooral in het segment van grote klanten. SD Worx is hiervoor uiterst geschikt als partner. De focus van onze samenwerking zal liggen op producten en geschikte diensten integreren, producten voor de kmo-markt ontwerpen en de toepassingen van Assusoft Software verder diversifiëren” aldus Christian Van Vossole, Afgevaardigde Bestuurder van Assusoft.

“Stevige partnerships maken deel uit van onze groeistrategie. Assusoft is absolute marktleider en biedt een complementaire dienstverlening met een kwalitatief en stabiel product. Dat maakt hen tot een heel interessante partner voor ons. Met de participatie ambiëren we een nog verregaander integratie en een nog nauwere samenwerking”, zegt Steven Van Hoorebeke, CEO van SD Worx.

Jean-Michel Kupper, Bestuurder-Directeur van AG Insurance, voegt hieraan toe: “Sinds de oprichting heeft Assusoft een zeer mooi traject afgelegd. In het kader van de digitale informatie-uitwisseling werd voor klanten en pensioeninstellingen een echte meerwaarde gecreëerd. AG Insurance is trots dat we hierin een belangrijke bijdrage hebben kunnen leveren. We zijn overtuigd dat de samenwerking met SD Worx zal bijdragen tot de verdere ontwikkeling van Assusoft en de dienstverlening aan onze klanten.”

Over Assusoft NV

Assusoft NV is een creatief bedrijf in volle expansie, gespecialiseerd in de communicatie van gegevens voor collectieve persoonsverzekeringen: groepsverzekeringen, invaliditeit, hospitalisatie ... alsook andere benefits. Hiervoor werd zelf een origineel en uniek pakket ‘Assusoft’ ontwikkeld dat wordt gekoppeld aan de bestaande HR-beheersystemen bij de klant.

Vertrekkend vanuit deze software realiseren wij tevens een variëteit aan projecten met als gemeenschappelijk onderliggend doel: het automatiseren van HR-processen.

Assusoft NV (www.assusoft.be) heeft een samenwerking met alle grote verzekeraars en employee benefits consultants en werkt hoofdzakelijk voor grote ondernemingen met meer dan 80 werknemers. Momenteel heeft Assusoft NV een 250-tal grote klanten, met een consistente jaarlijkse groei.

Contact

Christian Van Vossole, Afgev. Bestuurder Assusoft NV
T +32 (0)15 69 04 23 / M +32 (0)477 66 13 61
christian.vanvossole@assusoft.be

Over SD Worx

SD Worx biedt in Europa, Amerika en Canada een volledige dienstverlening op het vlak van Payroll, HR en Tax & Legal. Ruim 2.000 medewerkers bedienen meer dan 54.000 klanten in de privé- en publieke sector, van kmo's tot zeer grote organisaties. Zij bieden loonberekening en -administratie, opleiding, HR-research, sociaaljuridische, fiscale en HR consultancy, gespecialiseerde software voor personeelsdiensten en ondersteuning ter plaatse.

SD Worx berekent elke maand meer dan 1,35 miljoen lonen en heeft eigen kantoren in onder andere Amsterdam, Antwerpen (HQ), Berlijn, Breda, Brussel, Frankfurt, Gent, Hasselt, Kortrijk, Louvain-La-Neuve, Luik, Luxemburg en Parijs. SD Worx is medeoprichter van de Payroll Services Alliance die instaat voor 30 miljoen loonberekeningen.

Meer info op www.sdworx.com

Contact

Pieter Goetgebuer, Persverantwoordelijke SD Worx
T +32 (0)3 201 76 68 / M +32 (0)497 45 36 73
pieter.goetgebuer@sdworx.com

Over AG Insurance

Met een globaal marktaandeel van 21,6 % eind 2014 (27,7 % in levensverzekeringen en 16,5 % in verzekeringen Niet-Leven) is AG Insurance marktleider op de Belgische verzekeringsmarkt. AG Employee Benefits, de Business Unit die zich toespitst op collectieve pensioen- en hospitalisatieverzekeringen, is marktleider in zijn domein.

AG Insurance verdeelt zijn producten via verschillende kanalen, zodat elke klant op de hem passende manier bediend wordt. Het bedrijf telt meer dan 4.400 gespecialiseerde medewerkers.

Voor meer info, raadpleeg www.aginsurance.be

Contact

Gerrit Feyaerts, Press & Strategic Reputation AG Insurance
T +32 2 664 09 61 / M 0+32 486 388 624
gerrit.feyaerts@aginsurance.be
Have a look at http://www.aginsurance.be/Newsroom

^